duminică, 19 septembrie 2010

Iubire


 Dacă iubeşti cu adevărat pe cineva care se confruntă cu o alegere,  recomandă-i calea cea dreaptă, dar lasă-i libertatea de a alege şi, eventual, chiar de a face greşeli ...
Căci, uneori, numai greşind putem înţelege ceea ce este drept. (D. Montanari)

 

 Daca judeci oamenii, nu vei avea suficient timp sa-i iubesti. – Maica Tereza

 

Atunci când iubeşti, eşti plin de bucurie. Când nu poţi iubi, nu ai cum să fii fericit. Bucuria este o funcţie a iubirii, o UMBRĂ a acesteia. Ea urmează pretutindeni iubirea. De aceea deschideţi-vă din ce în ce mai mult iubirii şi veţi fi din ce în ce mai mult fericiţi. Nu ar trebui să vă intereseze dacă iubirea vă este returnată sau nu; acest lucru nu are nici cea mai mică importanţă. Fericirea urmează PRETUTINDENI iubirea, INDIFERENT dacă aceasta din urmă este returnată sau nu şi dacă celălalt îi răspunde cu aceeaşi monedă. În asta constă rezultatul iubirii, în faptul că valoarea ei este INTRINSECĂ. (din spiritualitatea orientală)

 

It's your heart that knows who loves you, not your ears or eyes. Listen to the words, and you can be fooled. Look at the actions, and you can be fooled. Feel deeply into your heart, and then you will know the truth. Who makes your heart soar now? Well, what are you waiting for?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu