vineri, 3 septembrie 2010

Conştientizare / Trezire spirituală

SOMNAMBULISMUL
Sfânta Scriptură a făcut din totdeauna aluzie la asta, dar voi nu veţi înţelege vreodată niciun cuvânt din spusele Scripturii, până nu vă treziţi. Oameni adormiţi citesc Sfânta Scriptură şi îl răstignesc pe Mesia pe baza ei. Trebuie să te trezeşti, ca să înţelegi ce zice Sfânta Scriptură. Când te trezeşti cu adevărat, ea capătă înţeles. - De Mello

 

"Ce paradox, nu-i aşa? Oamenii treji consideră că încă mai dorm, iar cei care dorm nu recunosc aceasta nici în ruptul capului. Ei consideră că ceea ce trăiesc e tot ceea ce viaţa le poate oferi. Iar dacă cineva încearcă să rupă această vrajă a visului pentru a-i readuce la realitate, nu se ştie niciodată cum va putea sfârşi."



 

"Omul, aşa cum e, doarme şi omul, aşa cum ar trebui să fie, ar trebui să fie treaz."


 

De-a lungul timpului, s-au făcut multe descoperiri în fizică, chimie, biochimie, spiritualitate... Dar cel mai important lucru care s-a descoperit vreodată este că: omul doarme spiritual. 
Faptul că doarme spiritual este cel mai important lucru pe care omul îl poate afla despre sine, pentru că el este singurul care stă
 la baza întregii sale nefericiri. Nefericirea este doar un rezultat al netrezirii. M. F.



Atunci când vrei să te trezeşti cu adevărat poţi întâlni câteva dificultăţi: prietenii mai vechi pot să nu-ţi mai fie prieteni deloc. Nu pentru că le-ai fi făcut vreun rău, ci pur şi simplu pentru că te-ai schimbat şi acum nu te mai potriveşti cu felul lor de-a fi, cu gradul de conştienţă la care ei au ajuns. - Osho

"Mi-a luat toată viaţa să înţeleg că nu trebuie să înţeleg totul." - René Coty

Întreaga lume este nebună. Nebuni dovediţi. Singurul motiv pentru care nu suntem închişi la balamuc e acela că suntem atât de mulţi. Deci, suntem nebuni. Trăim cu idei nebuneşti despre iubire, despre relaţii, despre fericire, despre bucurie, despre tot. Am ajuns să cred că suntem într-atât de nebuni, încât, în caz că toată lumea este de acord asupra unui lucru, poţi să fii sigur că acel lucru e greşit! - Anthony de Mello

Nu poţi scimba decât ceea ce înţelegi. Reprimi tot ce nu înţelegi şi nu conştientizezi. Nu schimbi nimic. Dar când înţelegi un lucru, acela se schimbă.
- Anthony de Mello –

Surdul vorbeste mai tare decat cel care aude si prostul mai mult decat cel ce intelege. - Nicolae Iorga
‎"Exista doua feluri in care viata poate fi traita: prima este a gandi ca nimic nu este o minune; a doua este a gandi ca totul este o minune. De ceea ce sunt sigur este ca Dumnezeu exista." - Albert Einstein

Adoraţia pe care occidentalii o acordă corpului lor este lipsită de valoare. De aceea, oamenii aleargă după mâncare, după masaje şi o mie de alte feluri în care încearcă să găsească o semnificţie în viaţa lor. Priviţi-le însă ochii: aceştia sunt goi. Puteţi vedea imediat că nu este nimeni acasă. Parfumul lipseşte, floarea încă nu a înflorit. [...] Dacă centrul lipseşte, puteţi decora oricât de mult periferia; îi puteţi înşela pe alţii, dar nu vă veţi găsi astfel împlinirea. Vă puteţi amăgi chiar şi pe voi uneori, căci atunci când repetaţi de prea multe ori o minciună, aceasta începe să semene cu adevărul. Nu vă veţi simţi însă mulţumiţi, nu veţi cunoaşte împlinirea. - Osho (Farmacie pentru suflet)

Foarte multe dintre alegerile şi deciziile noastre sunt determinate, de asemenea, şi de emoţiile noastre. Copilul din noi - de trei, şase sau doisprezece ani - vrea să hotărască el şi să fie şeful. [...] Poate aţi observat că emoţiile voastre fluctuează în mod constant. De aceea nu e cea mai bună idee să vă luaţi după ele. Dacă vreţi să ajungeţi la destinaţia dorită, vă sugerez să uitaţi de emoţii pentru o vreme. [...] Trebuie să menţinem vie imaginea viselor şi a dorinţelor noastre şi  să fim CONŞTIENŢI de alegerile pe care le facem.
- Debbie Ford –

Avem o predispoziţie pentru emoţii negative, ca urmare a două experienţe care au loc devreme în viaţă. Prima este CRITICA DISTRUCTIVĂ. Cririca distructivă a provocat mai mult rău şi a distrus mai mulţi oameni decât toate războaiele din istorie. Diferenţa este că războaiele distrug corpurile fizice, în timp ce critica distructivă distruge persoana lăuntrică şi din om rămâne doar un trup în mişcare. [...] Al doilea factor care vă predispune la EMOŢII NEGATIVE este LIPSA IUBIRII. [...] Întocmai cum copiii cu deficienţă de calciu au rahitism ale cărui urmări se pot vedea în forma picioarelor, atunci când devin adulţi, lipsa afecţiunii în copilărie se manifestă prin EMOŢII NEGATIVE.
- Brian Tracy –

Ori de câte ori amânaţi - mai ales când e vorba de sarcini importante - veţi fi stresaţi.
- Brian Tracy -

Doriţi să aveţi succes? Atunci, dublaţi-vă rata de eşec. Succesul se află la celălalt capăt al eşecului.
- Thomas J. Waston, Sr. (fondatorul IBM) -

Iubeşte întrebările şi uită răspunsurile.
- Paul Coelho - 

Dacă nu eşti într-o stare confuză, înseamnă că n-ai fost bine informat. 
- Murphy -

Dumnezeul în care credem noi, rareori are ceva de-a face cu Dumnezeu.
- Mihaela Farauanu -

 Fiecare om este ceea ce admira in taina. Daca as putea afla ce admiri, as sti ceea ce esti, fiindca oamenii sunt ceea ce gandesc cand sunt liberi sa se gandeasca la ce vor.
- Aiden Wilson Tozer

În peştera în care ţi-e frică să intri, se află comoara pe care o cauţi.
- Joseph John Campbell

 Multe lucruri nu le vedem fiindcă le privim prea din aproape. 
 Lucian Blaga

Respiraţia este unul dintre acele lucruri de care ai grijă, pentru că este şi cel mai important dintre toate. Dacă nu respiri COMPLET, nu poţi trăi COMPLET...În acest caz te vei abţine de la ceva în toate lucrurile, chiar şi în dragoste. Vei face acest lucru chiar şi când vei vorbi. Nu vei comunica ÎN ÎNTREGIME; va exista mereu un lucru NETERMINAT, INCOMPLET. 
- Osho



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu